Clayton Fry / Architect LEED AP

mail[at]claytonfry.com

Fall 2012

Wall of Sound

The Met at Lincoln Center

Professor Doug Oliver / Rice University

Program: A place for the for the restoration and performance of classical instruments, providing a challenging combination of utilitarian restoration services, U/V protected display, and public and private performance space.

Strategy: The small program on the triangular lot required a strong figure to compliment its low profile. By overlapping the program requirements the building is divided between the utilitarian functions in the basement and the exhibit space of the grand hall.

Acoustics: By merging the quadrilateral grid into the triangle, the resulting Hypostyle hall of chambers arrays a field of practice rooms each with its own unique qualities. The coffered ceiling not only diffuses sound but distributes utilities across the hall, and cantilevers support for the perimeter curtain wall.


3/3

Next project: → Off the Grid

Previous project: ← Fractured Podium

Wall of Sound
Wall of Sound
Wall of Sound
Wall of Sound
Wall of Sound
Wall of Sound
Wall of Sound
Wall of Sound
Wall of Sound
Wall of Sound